Kyyvesi—Puula
Joensuun Kauhojien pitkä järviretki

22-30.7.2017

Kauhojien kesän 2017 pitkä retki suuntautuu Puulalle ja sen lähiympäristöön. Alue on kuuluisa raukeistaan ja suurista siirtolohkareistaan.

Ohessa on hahmotelmaa mahdollisesta reitistä, mutta keleistä riippuen siihen voi toki tulla muutoksia. Tämän alustavan suunnitelman mukaan lähdemme melomaan Läsäkosken yläpuolelta ja vietämme pari ensimmäistä päivää Kyyvedellä tutustuen muun muassa Harjukosken museomyllyyn. Kyyvedeltä palaamme Läsäkoskelle, jossa siirrämme kaluston autoilla kosken alapuolelle, ja sitten melommekin Puulan ja Liekuneen poikki Hirvensalmelle, jossa pääsemme täydentämään muonavarastoja. Käymme myös Kissakoskella, josta löytyy sähkönäyttely ja ravintola. Hirvensalmelta palaamme Puulalle ja nyt alkaakin varsinainen nähtävyyskierros raukkeineen ja kalliomaalauksineen. Luvassa on siis upea retki Suomen yhdellä parhaimmista järvialueista!

Päivämatkat ovat luokkaa 25-35 kilometriä, joten retki ei ole ylettömän vaativa. Sovitaan nyt kuitenkin niin, että jokainen osallistuja on melonut yhden vähintään 40 kilometrin päivämatkan jonkun toisen melojan kanssa ennen reissuun lähtöä. (Jos melontakaveria ei tälle testimatkalle löydy, niin seuraa voi kysyä vaikkapa retken vetäjältä – yhteystiedot alla).

Retken tärkeimmät tiedot:

  • Lauantaina 22.7.2017 lähtö Joensuusta, ajo Läsäkoskelle ja reilun 10 kilometrin melonta.
  • Sunnuntaina 30.7.2017 noin 25 kilometrin melonta viimeisestä leiristä autoille ja ajo Joensuuhun.
  • Yöpymiset retkisatamissa.
  • Retken vetäjänä toimii Jorma "Saja" Sajaniemi.
  • Ilmoittautumiset 5.7.2017 mennessä Sajalle, puh. 040 764 2479, sähköposti saja.fi@gmail.com . Kerro ilmoittautuessasi puhelinnumerosi, mahdollinen sähköpostiosoitteesi, onko sinulla käytettävissä auto (minkä kokoinen, onko taakkatelinettä, vetokoukkua, peräkärriä) ja se, kenen kanssa ja milloin olet vaaditun 40 kilometrin päivämatkan melonut.
  • Ilmoittautuneille toimitetaan ennen retkeä tarkemmat ohjeet kimppakyydeistä sekä reitin aikataulusta kauppojen yms. osalta.
  • Jos tarvitset seuran kalustoa, niin tee siitä merkintä varausvihkoon.

(Napsauta karttaa niin saat siitä suuremman version.)
(Pohjakartta mobiHiidestä)


Päivitetty viimeksi: 30.4.2017
saja.fi@gmail.com